Ortaokul

ALTINŞEHİR’DE, ÜNİVERSİTE HEDEFİNİN İLK ROTASI ORTAOKULDA PLANLANMAYA BAŞLANIR!  

Orta Okul Eğitim Modeli 

Amacımız:

Değişen dünya düzeninde geleceği şekillendirebilecek bilgiye sahip nesilleri eğitimle donatmaktır. Zihinsel gelişimlerinin en verimli zamanlarını yaşayan gelişim çağındaki ortaokul öğrencilerimizin bilişsel, duygusal ve bedensel özelliklerini dikkate alarak, onların sağlıklı gelişmeleri için gerekli tüm eğitim öğretim ve danışmanlık çalışmalarını öğretim programlarına uygun olarak planlamak ve uygulamaktır. Okulumuzda verilen eğitim ile öğrencilere hayata dair anlamlar kazandıracak bilgileri keşfetme yolları açılır ve ilgi alanlarının desteklenerek gelişmesine imkân verilir.

Hedeflerimiz 

  • Çok yönlü, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, kişi haklarına saygılı bireyler yetiştirmek
  • Ortaokul seviyesinde öğretmenlerimizin yönlendiriciliğinde, her öğrencimizin kendi performansının en üst seviyesini yakalamasını sağlamak,
  • Öğrencilerin başarısını arttıracak çalışmalar yürütmek,
  • Öğrencilerimizin anadilini ve iki yabancı dili doğru ve akıcı kullanabilmesini sağlamak,
  • Öğrencilerimizin teknolojik olarak donanımlı bireyler olmasını ve bu alandaki gelişmeleri takip edebilmesini sağlamak,
  • Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlayacak çalışmalar planlamak ve bunları uygulamak,
  • Öğrencilerimizin sanat ve spora hayatında yer ayırabilen bireyler olmalarını sağlamak,
  • Problem çözme gücünü geliştirmesine, doğru kararlar verebilmesine yardımcı olmak,
  • Kendisiyle ve çevresiyle ilgili tüm konularda bilimle hareket edebilen, özgüveniyle fikirlerini söyleyen, dinleme ve iletişim kurabilme becerisine sahip bireyler yetiştirmektir

 Altınşehir Ortaokulları’nda Eğitim Sistemi : Akademik Çalışmalar 

Ortaokul kademimizde 5. 6. Sınıflarda herhangi bir akademik bölünme yapılmayıp , 7-8. Sınıflarda ise seviye gruplarına göre sınıflar oluşturulmaktadır. Tüm öğrencilerimiz Haziran ve Ağustos aylarında girdikleri seviye sınavlarının sonuçlarına göre sınıflara yerleştirilmektedir. 7 ve 8. Sınıflarımız 1. ve 2. Dönem ikişer defa olmak üzere girmiş oldukları deneme ve tarama sınav ortalamalarına göre yeni sınıflarına yerleştirilmektedir.

SINAVLAR :  Ortaokul kadememizde 5. Sınıftan itibaren öğrencilerimize deneme sınavları, ve  ayda bir defa ÖDS ( Öğrenci değerlendirme sınavı ) sınavları yapılmaktadır.

  • Deneme sınavlarımız  farklı yayınlardan dönem başında belirlenen tarihlerde gerçekleştirilir. Bu sınavlarımız hafta sonu uygulanmaktadır.
  • ÖDS sınavlarımız  ayda bir düzenli olarak yapılır.

 

Etüt Sistemi 

  • Hafta İçi Etütleri: Haftalık ders programı içinde haftada 2 ders saati uygulanan etütlerdir. Öğrenciler ÖDS ve deneme sınavındaki çizgi altı kazanım eksikliklerine göre küçük gruplara ayrılırlar. Yapılan sınavlarda doğru yanlış sayısı baz alınarak okul idaresinin belirlemiş   olduğu  öğrenciler, konu anlatım ve soru çözüm gruplarına ayrılırlar. Ayrıca haftalık olarak ilgili branş öğretmeninden alınan rapor doğrultusunda ,  öğrencinin derslerde anlamadığı bir konu varsa üçerli gruplar halinde o konu üzerinde de hafta içi etütleri yapılabilmektedir.

 

  • Hafta İçi Akşam Etütleri: 8. Sınıflarda öğretim yılı başından itibaren her hafta 4 akşam 17.00-18.30 saatleri arasında konu tekrarı ve soru çözümü şeklinde yapılan LGS hazırlık etütleridir. Etüt grupları, öğrencilerin bir ay içerisinde girmiş olduğu deneme sınavları ortalaması alınarak hazırlanmakta ve beşerli altışarlı gruplarla etüt çalışmaları yapılmaktadır. 7.sınıflarda ise ikinci dönemden itibaren hafta da iki akşam 17.00-18.15 saatleri arasında akademik derslerden konu tekrarı ve 8. Sınıfa hazırlık şeklinde yapılan etütlerdir.

 

  • Hafta Sonu Etütleri: 5. Ve 6. Sınıflarda hafta sonu etütleri akademik dersler ve yabancı dil dersleri olmak üzere dönüşümlü olarak yapılmaktadır. 7. sınıflarda hafta sonu etütleri belirli bir programa göre akademik derslerde işlenen konuların soru çözümleri olarak yapılmaktadır. 7. sınıflarda hafta sonu etütleri belirli bir programa göre akademik derslerden LGS soru çözüm etütleri ve sınav takvimine göre deneme sınavları olarak yapılmaktadır.

Ödev Sistemi

  • Günlük Ödevler : Akademik derslerden verilen ödev çizelgesi  Cuma günü öğrencilere dağıtılır ve günlük olarak ödevlerin yapılması istenir.Tüm akademik derslerden 1 ders saati haftalık program içinde ödev kontrol saati olarak ayrılmıştır. Bu ders saatinde öğretmeneler verilen ödevleri kontrol ederek cevaplandırır ve çözülemeyen soruları çözer. Ödevlerini günlük olarak yapmayan öğrenciler k12 sistemine kaydedilir. Okul idaresi, ödevini yapmayan öğrencilerle ve velileriyle günlük olarak görüşerek ödevin yapılmama sebebini öğrenirler. Ödev yapmayan öğrenciler rehberlik ve etüt öğretmenlerinin kontrolünde sanat spor derslerinden alınarak ödev tamamlama çalışmasına bırakılırlar.  Ödevini  bir kaç gün arka arkaya yapmayan öğrencilerimiz hafta içi akşam saat 18.30’a kadar zorunlu ödev (ZÖS) saatine bırakılırlar.

Koçluk Ödevleri ve Koçluk Sistemi

  • 7 ve 8. Sınıflarımızda Her hafta koçluk ve sınıf öğretmenliği derslerinde koçlar tarafından verilen ödevlendirme programıdır.
  • Bu programda verilen ödevler deneme ve ÖDS sınavları sonucunda belirlenen kazanım çizelgelerindeki eksiklere göre koç veya sınıf öğretmenleri tarafından her öğrenciye bireysel olarak hazırlanır.
    • Programda verilen ödevler bir sonraki hafta koçluk derslerinde kontrol edilerek idareye bilgi verilir.
    • Programa uymayan veya imzalı olmayan ödevlerle ilgili veli, idare tarafından bilgilendirilir.
  • 5.ve 6. Sınıflarımızda 2 hafta da bir dönüşümlü olarak ödevler verilerek , sürecin 1 haftası bireysel öğrenci görüşmeleri diğer hafta ise ödev kontrolü olacak şekilde planlanmaktadır.
  • Bu programda verilen ödevler deneme ve ÖDS sınavları sonucunda belirlenen kazanım çizelgelerindeki eksiklere göre koç veya sınıf öğretmenleri tarafından her öğrenciye bireysel olarak hazırlanır.
    • Programa uymayan veya imzalı olmayan ödevlerle ilgili veli, idare tarafından bilgilendirilir.

Proje Ödevleri

  • Öğrencilerimiz 1.veya 2. dönem istediği en az bir dersten proje ödevi almakla yükümlüdür.
    • Proje ödevi konuları Kasım ayı içerisinde öğrencilerimize duyurulur. Hazırlanan proje ödevleri, 1.dönem Ocak ayı ve 2. dönem Nisan ayı içerisinde dersin öğretmenine teslim edilir.

Koçluk Sistemi 

Sınıf öğretmenliği ve Koçluk dersleri

  • 5.sınıflarda haftada 2 ders sınıf öğretmenliği ve 6.7.8. sınıflarda haftada 2 ders koçluk dersi olarak yapılmaktadır.
  • Sınıf öğretmenleri sorumlu olduğu sınıfları yıl boyunca takip eder
  • Koç öğretmenleri sorumlu olduğu sınıfın yarısı kadar öğrenciyi yıl boyunca takip eder.
  • Koç ve Sınıf öğretmenleri sene başında oluşturulan formlarla derslerinde, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişim takibini ve veli bilgilendirmelerini düzenli olarak yapmaktadır.

Koç Öğretmenleri Veli İletişimi

  • Yüzyüze / Online Bireysel Veli Görüşmeleri

Ekim ayında başlayan bu görüşmelerde ay boyunca tüm velilerimizle görüşme sağlanmaktadır. Öğrencinin gelişim raporları her sınav sonunda ve yapmadığı ödev çizelgeleri her hafta sınıf ve koç öğretmenine verilerek görüşme sırasında veliler ile paylaşım yapılması sağlanır.

 

  • Akademik Değerlendirme Toplantıları

  • Akademik değerlendirme toplantılarımız her dönem 1 defa olmak üzere gerçekleşmektedir.
  • Toplantılar okul lobisinde veli görüşme odasında yapılmaktadır.
  • Toplantılara öğrenci velisi – öğrenci – koç öğretmen – rehber öğretmen ve gerektiğinde müdür yardımcıları katılmaktadır.
  • Akademik değerlendirme toplantılarının 1.kısmında öğrenci bulunmamaktadır. Bu kısımda sadece veli ile tüm detaylar konuşulur. Öğrencinin sınav analizleri yapılır – o güne kadar öğrenciye hangi etütlerin verildiği ve öğrenci ile ilgili hangi takiplerin yapılıp uygulandığı bizzat koç öğretmen tarafından aktarılır. Rehberlik bazında hangi testlerin yapıldığı ve o güne kadar sorun odaklı görüşme yapıldıysa bunun raporları ve öğrenciye yapıldıysa extra çalışma programları veliye gösterilir ve takip sonuçları sunulur ve bundan sonra nasıl bir çalışma temposu içerinde olunacağının kararları alınır ve takip süreci başlar.
  • Toplantının 2. kısmında ise öğrenci de dâhil edilir. Burada öğrencinin nerelerde eksikleri bulunduğu aktarılır. Ailesinden öğrencinin evdeki çalışma temposuyla ilgili bilgi alınır ve öğrencide bu konuda dinlenir. Tüm detaylar konuşulduktan sonra hep birlikte bir yol haritası belirlenerek artık bu kararlara uyulması noktasında öğrenci ve veliden söz alınır ve sürecin takibi başlar.
  • Nisan ayında yapılacak 2. toplantıda, 1. toplantı sonucunda alınana kararların ne kadar uygulanıp uygulanmadığı – okul olarak öğrenci üzerinde takip edilmesi gereken çalışmaların ne kadar etkili olduğu ve bu süreçte başarısını arttırıcı hangi önlemlerin alındığı ve yapılan çalışmaların öğrenci üzerinde ne kadar etkili olduğu konuşulur.
  • toplantı sonrasında yine, öğrencimiz ile ilgili almış olduğumuz kararlar doğrultusunda akademik yönden takibi ve çalışmalar devam edecektir ve veli bilgilendirmeleri süreç içinde sık sık olacaktır.
  •  Telefon görüşmeleri

Sınıf ve koç öğretmenleri velileriyle 2 hafta da bir telefon görüşmesi sağlamaktadır. Bunun haricinde gün içerisinde sıklıkla çocukla ilgili akademik sosyal konularla ilgili iletişim kurulmaktadır.

 

 

Altınşehir Ortaokullarında Öğrenci Kulüpleri

Yeteneği geliştiren, disiplini yaşam boyu sürdürülebilir yaşam alışkanlığı yapan sistem

Akademik başarı ve kariyer gelişimi, farklı kanallardan beslendiğinde, yetenekler kullanılabilir, geliştirilebilir kılındığında, yaşam performansını çok daha yükseliyor. İstiyoruz ki; geleceğin doktorları, avukatları, mühendisleri, iş insanları, kabiliyetleri doğrultusunda bir sporu, müziği veya sanatı teknik disiplinleriyle gerçekleştirebilir olsun. Daha da önemlisi mutluluk duyarak, hayat boyu nefes alabileceği bir alan açsın

BEDEN EĞİTİMİ – YÜZME

GÖRSEL SANATLAR – SERAMİK

MÜZİK – PİYANO

YAPAY ZEKA – KODLAMA

BEDEN EĞİTİMİ – YÜZME

Okulumuzdaki Beden Eğitimi Ve Yüzme Dersleri Öğrencilerimizin Yeni Nesillerin Temel Kaynağı Olan İnsana Fikren Ve Bedenen Sağlık Kazandıran Bir Etkinlik Olarak Planlanır. Bu İçerikle Hazırlanan Derslerimiz Hareketler Yolu İle Öğrencilerin Gelişimlerini Sağlayarak Her Öğrencinin Hareket Kapasitesinin En Üst Düzeye Ulaşmasına Yardımcı Olmayı Ve Öğrencilerimize En Doğru Şekilde Ve Sevdirerek Yüzmeyi Öğretmeyi Hedefler.

GÖRSEL SANATLAR – SERAMİK

Öğrencilerimizin Estetik Bakış Açısına Sahip, Görsel Algı Yeteneği Yüksek Bireyler Olarak Yetişmesi İçin Modern Ve Çağdaş Sanat Eğitimi Vermeyi Ve Seramik Dersleriyle Öğrencilerimize Üç Boyutlu Algının Önemini, Bakış Açılarının Farklılığını, El- Göz Koordinasyonlarını Geliştirmelerini Amaçlar.

MÜZİK – PİYANO

Okulumuzda Enstrüman Bilgisinin En Temelini Oluşturan Piyano Dersleri Öğrencilerimize Çalma-Dinleme Ve Yorumlama Becerileri Kazandırmayı Hedefler.

YAPAY ZEKA – KODLAMA

Öğrencilerimizin Problem Çözme, İletişim Kurma, Takım Çalışması, Planlama, Karar Verme Ve Değerlendirme, Yaratıcılık Ve Kritik Düşünme Becerilerini Geliştirmesini Ve Aynı Zamanda İnovatif Becerilerle Donatılmış Bireyler Olarak Değişen Dünyaya Ayak Uydurmalarını Hedefler.

Altınşehir Ortaokulları'nda Akademik Gelecek İçin Sağlam Temeller

Üniversite hedefinde liseye güçlü hazırlık

Özellikle son 5 yılda LGS'de önemli başarılara imza atan Altınşehir Ortaokulu, sadece akademik hedefleriyle değil, bireye değer katan entellektüel gelişimi güçlendiren programlarıyla da farklı.

Sohbeti aç
Canlı Destek
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz?