Çocuk Akademisi Anaokulu

BİR ANAOKULUNDAN ÇOK DAHA FAZLASI: GERÇEK OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

ALTINŞEHİR ÇOCUK AKADEMİSİ EĞİTİM MODELİ

Okulumuzda Anaokulu Eğitim modeli GEMS ve STEM modelleri temel alınarak oluşturulmuştur. Çocuklarımızın eğitim süreçleri boyunca birçok yönden tamamlayıcı ve birbirini destekleyen ders programları ve zengin içerik ile sosyal, duygusal, bilişsel ve akademik her aşamada detaylı kazanımlar edinmesi hedeflenmektedir. MEB programları temel alınarak öğrencilerin yaş dönemine ilişkin becerilerini geliştirmeyi hedefleyen öğrenci merkezli işleyiş takip edilmektedir.Eğitim süreçlerimizde ve planlamalar yapılırken tüm kademelerin birbiri ile paralel olması adına sarmal eğitim modeli ile anaokulu programı ilkokul programı ile entegredir.

Bu amaçla anaokulu eğitim modelimiz;

  • Akademik Program
  • Zihinsel Gelişim Programı
  • Sosyal Duygusal Yaşam Becerileri
  • Yetenek Geliştirme Programı
  • Yabancı Dil Programından oluşmaktadır.

 

GEMS EĞİTİM MODELİ

GEMS (Great Exploration Math and Science-Fende ve matematikte büyük araştırmalar) heyecan verici etkili fen ve matematik etkinliklerini sınıflara taşıyan kaliteli ve sürekli gelişime açık bir ders programıdır. GEMS etkinliklerinin amacı, temel bilimsel kavram ve yöntemleri açıklarken hayal gücünü etkilemektir.

STEM EĞİTİM MODELİ

STEM eğitimi, fen (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan bir öğretim modelidir. STEM felsefesi; araştırarak, problem çözerek ve sorular sorarak öğrenen okul öncesi dönemi çocuklarının birer araştırmacı olarak doğduğunu savunmaktadır.

Haftalık Ders Programımız İçin Tıklayınhttp://www.altinsehirokullari.com

 

DERSLERİMİZİN İÇERİĞİ VE AMACI

  • Yaşam Atölyesi Dersi: Anaokulu sürecinde öğrencinin yaş dönemine uygun bilişsel kazanımların verildiği derstir. Kitap çalışmaları, çalışma sayfaları ile desteklenerek işlenir. Her ay belirlenen temalar sayesinde çocuklar neden-sonuç ilişkisi kurarak bakış açılarını yönlendiren yönergeler sayesinde farklı perspektiflerden düşünebilme geliştirerek öğrenme aşamalarını geçerler. Amaç akademik olarak bir üst sınıfa hazırlamak ve yeni bilgiler öğretmektir. Çift dil ile yabancı dil zümresi ile birlikte işlenir. 

 

  • Matematik Atölyesi Dersi: Çocuklarda bilişsel ve akademik alanlarını destekleyen kazanım öğrenme temelli planlanmaktadır. Stem modelinin de ana hatlarından olan Matematik dersini yaparak yaşayarak, etkinliklerle, ezberden uzak modelle öğretme temellidir. Amaç, oyunlaştırarak öğretilen Matematiği sevdirmek ve uzun süreli hafızaya eklemektir. Çift dil ile yabancı dil zümresi ile birlikte işlenir.

 

  • Dil Etkinlikleri Dersi: Çocukların dil gelişimlerini desteklemenin yanı sıra dili kurallara uygun biçimlerde, kendi duygu ve düşüncelerini de ifade edecek şekilde kullanabilme ve dinleme becerilerini kazanmada önemli bir derstir. Ayrıca; yapılan etkinliklerde çocuk gözlem yapma, problem çözme, olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurma, belli kavramları öğrenme gibi süreçlerde yer almakta; duygu ve düşüncelerini jest ve mimiklerle destekleyebilmektedir. Bilişsel gelişim alanı, sosyal duygusal gelişim alanı ve dil gelişim alanını destekleyen ana derslerden biridir. Kendi dilini doğru kullanmayı pekiştirir. 

 

  • Hikaye Atölyesi Dersi: Çocukların bilinçaltındaki düşüncelerini ortaya çıkararak yaratıcılıklarını ve hayal gücünü geliştirmesini sağlayan dersimizdir. Bu sayede iletişim becerileri artarak, duygu tanımlamalarında ve kendini ifade etmelerinde yardımcı olan aracıdır. Öğrenciler hikaye atölyesinde öğretmenleri eşliğinde drama köşesine giderek hikaye okuyup, yorumlayıp, canlandırma yaparlar. 

  • Geleneksel Oyunlar Dersi: Toplumsal kültürümüzde geçmişten beri var olan ve hiç eskimeyen değerlerimiz kabul ettiğimiz oyunların çocuklarımıza aktarılması ve nesilden nesile devam ettirmeyi sağlamayı hedefleyen dersimizdir. Geçmişle günümüz arasındaki farklılıkları keşfetmesi sağlanırken aynı zamanda ebeveynleri ile bağ kurabilecekleri aracı oyunları öğrenmesi aile paylaşımlarını da arttırmaktadır. Belli dönemlerde veli katılımlı oyun saatleri yapılarak etkinlikler planlanır. 

  • Altınşehir Filozofu Dersi: Günümüzde yaygınlaşarak devam eden P4C (Çocuklar için Felsefe) uygulamaları kapsamında şekillendirilen planlaması vardır. Anaokulu öğrencisinin tıpkı bir filozof gibi merak eden, sürekli soru soran doğal bir yetisi vardır. Sorgulayıcı düşünce yapılarını geliştirip, özgüvenlerini arttıran, başkalarına karşı kendi görüşlerini savunabilen, gerektiğinde hayır diyebilen, farklılıkların olabileceğini gözlemleyip saygı duyabilen, eleştirel ve mantıksal düşünce yapısının hakim olacağı bireyler yetiştirmek amacıyla tasarlanmıştır. Scamper çalışmaları ve beyin fırtınası soruları ile ders içeriği hazırlanmaktadır. Gelişimlerinde tüm alanlarını destekler.

 

  • Eco-Kıds – Fen ve Doğa Dersi: Stem eğitim modelinin bir ayağıda Fen etkinlikleridir. Çocukların bu dersle bilişsel gelişimi, motor ve beceri gelişimi desteklenir. Fen eğitimi çocuklara gözlem yapma, tahmin yürütme, deney yapma, sınıflandırma, karşılaştırma, bilimsel yorumlama ve sonuç çıkarma gibi bilişsel beceriler kazandırır. Uygulamalı çalışma alanları, atölye ve laboratuar çalışmaları ile çocukların özne oldukları planlama yapılmaktadır. Bilişsel gelişimlerini desteklerken aynı zamanda motor becerilerini de geliştirmeyi amaçlar. Çift dil olarak yabancı dil zümresi ile işlenir. 

  • Ses Farkındalığı Dersi: İlkokul öncesi hazırlık sınıfı öğrencilerimizle okuma yazma sürecine atılan ilk adım dersleridir. İçerik olarak ses tanıma ve farkındalık çalışmaları yapılır. Dersimize İlkokul kademesinden sınıf öğretmenleri eşlik ederek çalışmalar yaptırmaktadır. İkinci dönem bu dersimiz ilkokula oryantasyon süreci başladığından ilkokul sınıflarında yapılır.

  • Kültür Gezginleri Dersi: Önce kendi ülkesinin kültürünü tanıması ve ardından her ay seçilen başka bir ülkenin bayrağı, dili, yemekleri, örf ve adetleri, kıyafetleri gibi ayrıntılarını konu alarak dünya vatandaşlığı yolunda çocukluktan itibaren farklılıkları ve coğrafyadaki zenginlikleri öğrenerek ilerlenen derstir. Çocukların sosyal duygusal gelişim alanı ile bilişsel gelişimlerini destekler. Yabancı dil öğretmenleri ile birlikte ders akışı takip edilir. Çift Dil olarak işlenir.

  • Günlük Yaşam Becerileri Dersi:
  • Çocuğun bağımsızlaşmasını ve kendi işini başarmasını sağlar.
  • İnce-kaba motor becerileri (masa sandalye taşıma, boncuk dizme, mandal takma v.s.),
  • Nezaket ve zerafet (özür dilemek, müsaade istemek, rica etmek, günaydın ve güle güle diyebilmek v.s.),
  • Özbakım becerileri (burun silme, el yıkama, üst değiştirme, düğme ilikleme v.s.)
  • Çevre Düzeni (yer silme, çöp atma, masa toplama v.s.)

Evde Tek Başına (sandviç yapma, yumurta kabuğu soyma, muzu doğrama v.s.) gibi çalışmalarla hareket koordinasyonunu kontrol etmeyi, sabırlı olmayı, odaklanarak çalışmayı, sırayla iş yapmayı, kendi yeteneklerini öğrenip geliştirmeyi öğrenir. Bu ders için yapılan atölyemizde öğrenciler öğretmenlerinin yönlendirmesiyle haftalık plana uygun beceriler geliştireceklerdir.

ALTINŞEHİR SOSYAL SORUMLULUK AKADEMİSİ

Altınşehir çocuğu hayata her yönden hazırlanan, değerlerinden, sorumluluklarından ve dünya vatandaşlığı olma yolundaki gösterdiği özverileri ile toplumda yaşıtlarına göre fark yaratır. Akademimiz öğrencilerimizi toplumsal sosyal sorumluluklarının farkında ve katılımcısı olarak yetiştirmeye yöneliktir. Her ay belirlenen konularda projelere katılarak toplumsal duyarlılıkları desteklenir. Örneğin; “1 Oyuncak Alma 2 Mama Al” Projesi ile Hayvanları Korumanın önemini, “Atıklar Hayalimdeki Oyuncağım” projesi ile Geri Dönüşüm ve Doğal olayların önemini, “Dilek Ağacı” projesi ile kardeş okula destek olmanın ve paylaşmanın önemini vurgulanmaktadır.

HAFTALIK RUTİNLERİMİZ

Çocuklarımızın sosyal- duygusal açıdan gelişimlerini desteklemek ve görev alarak aldıkları görevleri tamamlamak üzerine yapılan çalışmalardır.

  • Pazartesi Günleri: Paylaşım zamanı
  • Salı Günleri : Göster Anlat
  • Çarşamba Günleri: Sayma Zamanı
  • Perşembe Günleri: Kitap Günü
  • Cuma Günleri: Kelime Avcısı

100.GÜN KUTLAMASI

Okulumuzun açıldığı ilk günden itibaren 100. Güne gelene kadar her gün takvim çalışması yapılarak günlük bilgi birikimlerini desteklerken aynı zamanda uyum ve oryantasyon süreçlerine de destek olan çalışmamızdır.  Öğrencilerimiz okuldaki 100. güne geldiklerinde çeşitli kutlamalar ile o günü parti olarak geçirmektedirler.

HAFTANIN ALTIN ÇOCUĞU

Çocuklarımızın liderlik duygusu geliştirmesi, kendini özel hissetmeleri ve aldıkları görev ve sorumlulukları zamanında yerine getirme davranışlarını hayata geçirmeleri amacıyla yapılmaktadır.

İkinci dönem yapılan çalışmamızda her hafta kura ile belirlenerek seçilen öğrencimiz o hafta boyunca özel pelerin giyer, sınıfta kendisi için süslenmiş sandalyede oturur, yemekhanede masasında özel yerinde yemek yer, sınıf ile ilgili tüm süreçlerde arkadaşlarına yol gösterici olması sağlanır ve kurucu ziyareti yapar.

Haftanın farklı günlerinde belli görev ve sorumlulukları doğrultusunda kendisini arkadaşlarına tanıtacak özel sunumlar ve paylaşımlar gerçekleştirir. Haftanın son günü evden kendisine gelen sürpriz mektupla ve arkadaşlarının kendisi için hazırlamış olduğu özel posterin hediye verilmesi ile görevini tamamlar. 

ALTINŞEHİR ÇOCUK AKADEMİSİ'NDE YAŞAM ÇOCUKLARA ÖZEL

ANAOKULU GALERİSİ

Altınşehir Çocuk Akademisi 03-06 yaş grubu çocuklara özel kampüs ortamıyla onlara keşif ve öğrenme dolu bir ortam sağlarken, sağlık ve güvenlerini de ön planda tutmaktadır.

Sohbeti aç
Canlı Destek
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz?